Recensie: Power Rangers (2017)

Ik weet het nog goed. Ik was een jaar of 10 en elke zaterdagochtend na trainen was ik blij dat ik rond 11:30 uur thuis was. Dan was het namelijk tijd voor de Power Rangers, dat werd uitgezonden bij Telekids. Dat was het hoogtepunt van mijn weekend. Sindsdien heb ik het toch wel vele jaren gevolgd, want er bleven maar seizoen en seizoenen bijkomen. Zelfs nu nog worden er nieuwe seizoenen van Power Rangers gemaakt. Af en toe kijk ik nog wel eens op Netflix een random aflevering. Gewoon, voor het jeugdsentiment.

“Als je zonder verwachtingen naar de Power Rangers film gaat, zal deze film je verrassen.”

Mijn hart maakte dan ook een heel klein sentimenteel vreugde sprongetje toen ik hoorde dat ze van de Power Rangers een heuse bioscoopfilm van wilde maken. Al wist ik zelf ook wel dat die film waarschijnlijk niet om naar huis te schrijven is. Toch was ik benieuwd.

Gisteravond was het dan zover. In een volgeladen bioscoopzaal (lees: we waren met z’n tweeën) aanschouwde ik en mijn vrijwillige slachtoffer zonder enige verwachtingen de Power Rangers film. Met enige verwachtingen naar een film gaan heb ik met Suïcide Squad wel afgeleerd.

Waar gaat het over?

Power Rangers gaat over 5 tieners die in een rustig dorpje samen vijf krachtmunten met een ruimteschip ontdekken. De vijf tieners weten wel van elkaar hoe ze heten, maar kennen elkaar voor de rest eigenlijk niet. Via deze munten kunnen zij de Power Rangers worden. Een soort supermens.

En dat is nodig, want op hetzelfde moment wordt Rita Repulsa (Elizabeth Banks), de slechterik van het verhaal, ook wakker. Rita wil, hoe kan het ook anders, de wereld vernietigen.
Om Rita te verslaan krijgen ze de hulp van Zordon (gespeeld door Bryan Cranston) en Alpha 5 (Bill Hader).

De cast van Power Rangers (2017).
De cast van Power Rangers (2017).

Afgezien van het vreselijk afgezaagde plot, wordt er een boven verwachting goed verhaal neergezet.
Het verhaal wordt gedragen door R.J. Cyler (Billy Cranston, de blauwe Power Ranger), Darce Montgomery (Jason Lee Scott, de rode Power Ranger) en Naomi Scott (Kimberly Hart, de roze Power Ranger). Zij hebben de grootste rol in deze film. Becky G (Trini Kwan, de gele Power Ranger) en Ludi Lin (Zack Taylor, de zwarte Power Ranger) hebben een respectievelijk bijrol. Vooral R.J. Cyler is een aangename verrassing. Hij zorgt voor veel humor in de Power Rangers film.

Verrassend genoeg zit er ook enige diepgang in deze film. De verschillende personages leren we beter kennen en het komt er op neer dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze in eerste instantie denken.

Natuurlijk komen er een aantal elementen uit de vroegere serie terug. Dit kan voor de neutrale filmkijker als enorm lachwekkend of slecht opgemerkt worden, maar voor de (oud-)Power Ranger fan als nostalgisch. Het is maar met welke bril je naar de film kijkt. Wel verschilt de film in sommige aspecten van de serie, maar ik heb dit niet als storend opgevat. Het werkt juist beter voor de film.

Conclusie:

Ik heb mij, als nostalgisch fan, best wel vermaakt met deze film. Mijn vrijwillige slachtoffer was een neutrale filmkijker, maar ook zij heeft zich boven verwachting vermaakt met deze film.
Als je zonder verwachtingen naar de Power Rangers film gaat, zal deze film je verrassen.

Schaal Suicide Squad tot 10

Reacties

Er is nog geen reactie geleverd. Wees de eerste!

Laat een reactie achter